Iværksætterpanelet har offentliggjort sine anbefalinger til, hvordan regeringen bedst muligt kan styrke iværksætteriet i Danmark. Der er tale om otte anbefalinger.
Hvordan får iværksættere bedre vilkår i Danmark?
Iværksætterpanelet blev nedsat af regeringen i 2017 og fik til opgave at komme med en række anbefalinger, som har til formål at forbedre rammevilkårene for iværksættere og vækstvirksomheder i Danmark. Iværksætterpanelets nye anbefalinger tager udgangspunkt i centrale udfordringer som f.eks. udviklingen af en stærk iværksætterkultur, og hvordan det kan gøres mere attraktivt at investere i start-up virksomheder. Anbefalingerne har også fokus på at tiltrække udenlandsk talent, hvilket danske virksomheder har brug for nu. Iværksætterpanelet videregav de første anbefalinger til regeringen i september 2017, og flere af forslagene blev taget med i den efterfølgende aftale om”Erhvervs- og iværksætterinitiativer” i november 2017.
Næste generation på vej
”Vi ser et spirende iværksættermiljø i Danmark, som har potentiale til at skabe de næste store erhvervssuccesser. Mange store teknologivirksomheder, skabt ud af danske idéer og nogle af verdens bedste iværksættere, har tidligere valgt primært at videreudvikle deres forretninger andre steder end i Danmark. Det skal vi gøre alt for at sikre ikke sker med den næste generation,” udtaler Tommy Andersen, som er den nye formand for Iværksætterpanelet.
Optimistisk erhvervsminister vil nærlæse anbefalinger
”Jeg glæder mig til at studere forslagene nærmere. Regeringen har en ambition om at skabe en iværksætterkultur, hvor det bliver mere nærliggende at starte, udvikle og investere i virksomheder. Derfor synes jeg, at det er meget positivt, at iværksætterpanelet kommer med konkrete bud på, hvordan vi kan skabe endnu bedre rammer for nystartede virksomheder,” udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).