Den kendte restaurantkæde Jensens Bøfhus har store økonomiske problemer og kom ud med et rekordstort underskud på 163 millioner kroner før skat i 2017. Ifølge det nyeste regnskab har Jensens Bøfhus indgået en aftale med banken SEB om, at banken holder kæden kørende med et lån på næsten 160 millioner kroner frem til 2019. Derefter skal aftalen genforhandles.
Krav fra banken og nedskrivninger i millionklassen
Som det fremgår af aftalen, er der en række krav, som Jensens Bøfhus skal leve op til, ellers kan banken kræve lånet indfriet. Ifølge regnskabet er Jensens Bøfhus i året første fire måneder allerede bagud på budgettet, og det skyldes bl.a. en forsinkelse i frasalg af aktiver og tabsgivende restauranter. Jensens Bøfhus har en gæld på ca. 200 millioner, og nu hvor egenkapitalen er negativ med mere end 150 millioner kroner, lever restaurantkæden på kreditorernes nåde. Stifteren Palle Skov Jensen har forsøgt at sælge hele sit livsværk, og er nu også i gang med at frasælge aktiviteter, men problemet er, at ejerne af Jensens Bøfhus ikke kan få den pris for det, som de havde regnet med, og derfor har de vært tvunget til at lave nedskrivninger i millionklassen.
Ændring af menukort skræmte kunderne væk
Siden 1980’erne har Jensens Bøfhus serveret traditionelle retter som rejecocktail, bøffer og softice for en trofast kundekreds, som besøgte restauranten, fordi de netop kunne bestille disse retter. Men i 2016 kom Jensens Bøfhus ud med et underskud på 31 millioner kroner før skat, og det blev besluttet at forsøge at tiltrække et andet kundesegment. I 2017 forsøgte Jensens Bøfhus derfor at ændre på menukortet og servere nye moderne retter. Det betød, at rejecocktail og råstegte kartofler røg ud til fordel for retter som gedeost med salat og lufttørret skinke. Resultatet blev, at stamkunderne udeblev og gik adre steder hen for at få deres rejecocktail, og der kom ingen nye kunder hos Jensens Bøfhus, hvilket har fået regnskabet i 2017 til at se endnu mere blodrødt ud.
Hård konkurrence fra andre restaurantkæder
Jensens Bøfhus måtte erkende, at deres ændring af menukortet var et flop. Bøfhuset har efterfølgende lavet en brugerundersøgelse, som viser, at kunderne elsker rejecocktail, og at rejecocktail udgør halvdelen af de solgte retter på Jensens Bøfhus. Jensens Bøfhus har i offentligheden også været i modvind på grund af en strid med Jensens Fiskerestaurant, hvor kunderne tog fiskerestaurantens parti. Jensens Bøfhus er desuden i hård konkurrence med andre restaurantkæder som Vivaldi, Bones, Dalle Valle og Flammen. Jensens Bøfhus har restauranter i Danmark, Sverige og Norge, og i Danmark forventer man at lukket et antal restauranter i år, så man går fra 42 til 29 restauranter i Danmark i et forsøg på at redde virksomheden.